19 oktober 2023
19:00

Referat: Håbo FF Herrjunior - Sunnersta AIF

Håbo FF 1 - 3 SAIF

Amatöranalys: En lite speciell match får man säga. Nu ska man ju inte klaga på domaren, man brukar säga att han gör så gott han kan. I det här fallet är det dock omöjligt att han gjorde det.

Men om vi bortser från det. Det var egentligen ett lag på planen. SAIF ägde matchen, men hade svårt med effektiviteten. Och efter att Håbo fick in ett ledningsmål på en boll i straffområdet som nog borde rensats bort både en och två gånger gick det lite troll i bollen. Efter 15 minuter av andra halvlek, nära 100% bollinnehav av SAIF, men fortfarande 1-0 Håbo kändes det en smula oroligt. Men sen skulle det inte dröja länge innan det förlösande 1-1 målet kom. Med ett överlägset bollinnehav nöttes Håbo sakta men säkert ner, och innan slutsignalen ljöd fick vi även se väldigt fina 1-2 och 1-3. En match som blev kostsam kortmässigt, och nog borde slutat med mer än två måls skillnad, kan vi ändå konstatera att vi åkte hem med viktiga 3 poäng.

Tims referat: Trots en Håbooptimism liknande de som flyttar om solstolarna på Titanic och en härlig insats av de (inklusive Elias W) som tog omhand om en snöig plan skötts matchen upp en timme och flyttades till en närliggande plan där loppet från omklädningsrummet var den största delen av uppvärmningen.

Ok start med boll, Håbo matchade vårt intensitet på sin planhalva och gjorde det svårt. Tur och visselpipan var inte på vår sidan. Vi släppde in 1-0 målet där vi är inte var riktig vakna i en situation i straffområdet och misslyckas få bort bollen som sedan landar hos en Håbo spelare som kunde rulla in den. Följande 25 minuter tappade vi tålamod i speluppbyggnad vilket leder till att spelare tog samma loppningar som varandra. Konsekvensen blev att vi var dålig placerade för att kunna ta tillbaka bollen.

I andra halvlek gjorde grabbarna det bra och hittade tålamodet och ägde bollen under långa perioder då vi flyttade bollen från sida till sida och flyttade oss mellan Håbolinjerna för att bli spelbara.
1-1 kom från ett bra inspel av Noel från 'assistytan’ som hittade Oscar E framför mål som inte tvekade. Sen var det en fråga om tid, om vi kunde hålla igång på samma sätt. Det kunde vi, 1-2 kom från assist av Dante och avslutades igen av Oscar E. Oscar Hs välvärderade avslut punkterade matchen och 1-3 knöt ihop säcken åt oss.

En match där vi fick leva med flera dåliga förutsättningar och tog tid för att komma igång men under 90 minuter ägde vi majoritet av spelet och till slut behövde bara lite tålamod för att avgöra matchen och säkra vinsten.

Nästa match onsdag 25 oktober 20.00 mot UNIK på hemmaplan (Sävja). Vi ses där!!!